vespaturak logo uj2

 
 • BUDAPEST GRAND TOUR

  BUDAPEST GRAND TOUR

  Discover all the major landmarks and the greatest panoramic views of Budapest on our signature tour!

  Book now

 • BUDAPEST GRAND VISTA & MARGARET ISLAND

  BUDAPEST GRAND VISTA & MARGARET ISLAND

  Discover the greatest panoramic views of Budapest and explore Margaret Island

  Book now

 • BUDAPEST GRAND TOUR WITH THE JEWISH QUARTER

  BUDAPEST GRAND TOUR WITH THE JEWISH QUARTER

  Discover Budapest’s all famous landmarks and the historic Jewish quarter with its popular ruin bars

  Book now

 • BUDA HIGHLIGHTS & THE MEMENTO PARK

  BUDA HIGHLIGHTS & THE MEMENTO PARK

  Explore the historic Buda Castle and Gellert Hill and take a journey back in time behind the „Iron Curtain” in Memento park!

  Book now

 • BUDAPEST SUNSET & CITY LIGHTS TOUR

  BUDAPEST SUNSET & CITY LIGHTS TOUR

  Enjoy Budapest sunset and the gorgeous city lights on a spectacular tour

  Book now

 • BUDA HILLS & CAVES

  BUDA HILLS & CAVES

  Discover the natural wonders of Budapest hidden in the Buda Hills and its caves.

  discover the natural wonders and wildlife of Budapest hidden in the Buda Hills and it's caves.

  Book now

 • SZENTENDRE THE JEWELRY BOX OF THE DANUBE BEND

  SZENTENDRE THE JEWELRY BOX OF THE DANUBE BEND

  Discover Szentendre - "the jewelry box" of the Danube Bend

  Book now

 • THE FABULOUS DANUBE BEND

  THE FABULOUS DANUBE BEND

  Discover the picturesque Danube Bend the most popular destination near Budapest

  Book now

 • DANUBE BEND FUN & BEACH

  DANUBE BEND FUN & BEACH

  Discover the picturesque Danube Bend and enjoy a Caribbean beach near Budapest

  Book now

 • VINEYARDS OF BUDAPEST

  VINEYARDS OF BUDAPEST

  Discover Etyek wine region a small paradise near Budapest

  Book now

 • LAKE VELENCEI CASTLES AND BEACH

  LAKE VELENCEI CASTLES AND BEACH

  Discover a small lake with great countryside, castles and beach

  Book now

 • GODOLLO ROYAL PALACE

  GODOLLO ROYAL PALACE

  Visit the largest baroque palace in Hungary just a thrown stone away from Budapest!

  Book now

 • GÖDÖLLŐ ROYAL PALACE & AQUAWOLRD

  GÖDÖLLŐ ROYAL PALACE & AQUAWOLRD

  Visit the largest baroque palace in Hungary and have fun in Aquaworld Central Europe’s largest indoor water park

  Book now

Vespa túrák GYIK

Vespatúrák - Gyakori kérdések

Robogós gyakorlat
A vespatúrákon való részvételhez elengedhetetlen a robogózni tudás, a jármű biztonságos kezelése kiváltképp, ha utast is szállítunk. A helyszínen nem áll módunkban a résztvevők részére oktatást tartani, ezért azt javasoljuk, hogy mindenki az indulás előtt tegyen szert gyakorlatra, amihez szükség esetén segítséget nyújtunk.

Jogosítvány
A részvétel feltétele a 18 évet betöltött életkor és minimum „B” kategóriás érvényes jogosítvány. A "B"' kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők Olaszországban legfeljebb 125 kcm-es robogót vezethetnek.

Kaució
A robogó átvételekor kauciót kell letenni, amelyhez kizárólag hitelkártyát fogadnak el. A kaució fedezetül szolgál a bérlés során a járműben esetlegesen okozott károk megtérítésére, beleérte a jármű esetleges eltulajdonítását, és a közúti szabálysértések esetén fizetendő bírságokat.

Csoportos és egyéni túracsomagok
Ajánlataink közül egyéni és csoportos túracsomagok is választhatók. Csoportos túráinkat helyismerettel és idegen nyelvtudással rendelkező túravezető vezeti, a kirándulások során rádiós kommunikáció segítségével folyamatosan kapcsolatot tartva a résztvevőkkel, miközben nem csak az útirányokról, de a látványosságokról is tájékoztatást nyújt. Csoportos túráink a helyszínére történő ki-és visszautazást illetve a szükséges helyi transzfereket is biztosítjuk. Az egyéni túracsomagokhoz nincs túravezető, de a résztvevők rendelkezésére áll egy útvonalterv, melyben információt kapnak a távolságokról, menetidőkről, ajánlott látványosságokról, parkolási lehetőségekről stb. Az egyéni túracsomagokban ajánlott útvonalak mindazonáltal csak ajánlások mindenki szabadon választhatja meg úticélját.

Csillagtúrák, túraútvonalak, menetidők
Az ajánlott túrák csillagtúrák, tehát a kirándulás végén visszatérünk a szálláshelyünkre, így bőven elég egy kis hátizsák, a csomagjainkat nem kell magunkkal vinni. Az ajánlott túraútvonalakat olyan utakra terveztük, ahol a közúti forgalom kicsi, de a táj annál látványosabb és olyan távolságokkal kalkuláltuk, hogy kényelmesen bejárható legyen, és jusson idő a nézelődésre, bámészkodásra,a látványosságok felfedezésére. Az ajánlott túraútvonalak menetidejét megállók nélkül átlagos 50-60 km/h sebességgel számolva adtuk meg. A menetidőt lényegesen befolyásolhatják az út és látási viszonyok valamint a választott sebesség. Akinek a lassabb haladás komfortosabb számoljon hosszabb menetidővel. A túraprogram megtervezésénél a menetidőn kívül a megállókon eltöltött idővel is számolni kell. Fontos tudnivaló, hogy Olaszországban a 125 kcm-es robogókkal nem használhatjuk az autópályákat és gyorsforgalmi utakat.

Ajánlott öltözék
A robogókhoz biztosított a bukósisakon kívül más kötelező felszerelés nem szükséges. Robogózáshoz ajánlott viselet a hosszú nadrág, zárt cipő és egy dzseki valamint jól jöhet egy motoros-biciklis kesztyű, napszemüveg, és bár Toszkána időjárása nagyon kellemes, időnként itt is előfordulhat eső, ezért ajánlatos esőkabátot is magunkkal vinni. A kiránduló holminknak a legmegfelelőbb egy hátizsák.

Agriturismo szálláshelyek
A toszkán vidék legautentikusabb szálláshelyei , a családi farmokon üzemeltetett ún. agriturismo-k, melyek a hagyományos szálláshelyeknél különlegesebb élményt kínálnak. Az általában néhány szobából vagy apartmanból álló agriturismók jellegzetessége a rusztikus berendezés, a romantikus hangulat és a jó házi konyha, melynek hozzávalói általában a farmról, vagy legalábbis a környékről származnak. Sok helyen kóstolókat, főzőtanfolyamokat is szerveznek és vendégek megismerhetik a gazdálkodás mindennapjait is. Az agriturismók között megtalálhatók a magasabb színvonalú szolgáltatásokkal - pl. úszómedencével - rendelkező szálláshelyeket is.

Gasztronómia
Programjainkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a résztvevők a nevezetességek, látványosságok megismerésén túl helyi gasztronómiai specialitásokból is ízelítőt kapjanak, ezért olyan szálláshelyeket illetve éttermeket választunk ahol a vendégeink élvezhetik a házias konyha ízeit és ahol lehetőségünk van rá, külön kóstoló programokat is beiktatunk.

Vespák
Az ajánlatainkban szereplő Vespák minden esetben 125 kcm-es automata váltóval rendelkező típusok. A bélreti díj tartalmazza a vezető és utas részére a bukósisakot és az alapfelszereltségbe a legtöbb esetben beletartozik a hátsó doboz és egy lezáró lánc is. Az extra tartozékok ( pl. navigáció ) amennyiben a bérlés helyén rendelkezésre áll térítés ellenében vehetők igénybe. Az ilyen jellegű igényeket kérjük előre jelezni.

A Vespák felvétele leadása
A vespákat a választható indulási helyek központjában található lerakatnál lehet átvenni és leadni. Egyes helyszíneken térítés ellenében megoldható a Vespák a szálláshelyre való kiszállítása, vagy transzfer biztosítása a Vespa átvételének helyére, az ilyen igényeket kérjük előre jelezni.

Technikai segítségnyújtás
A bérelt jármű meghibásodása esetén kérjük, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a helyszínen a bérbeadóval.

Üzemanyag
A robogókba 95-ös oktánszámú ólommentes üzemanyagot kell tankolni. A bérleti díj nem tartalmazza az üzemanyag költségét. A robogókat teli tankkal adják át és teli tankkal kell leadni azokat.

Kötelező felelősségbiztosítás
A bérleti díj tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítást, amely azonban nem terjed ki a bérelt járműben bekövetkezett károkra illetve a járművezető és utasa esetleges sérüléséből eredő költségekre.

Casco biztosítás
A bérelt Vespákra teljeskörű Casco biztosítás nem köthető, a bérlő teljes körűen felelős a bérlés során okozott kár megtérítéséért.

Utasbiztosítás
Az ajánlatainkban szereplő csomagtúrák utasbiztosítás nem tartalmaznak, de irodánkban megköthető.

Útlemondási biztosítás
A szerződéskötéssel egyidejűleg fakultatív útlemondási biztosítás köthető, amely alapján a biztosító minősített utazásképtelenség esetén megtéríti az utazás lemondásával kapcsolatos kárt.

Lemondási feltételek
Vespatúráinkra az Általános Utazási Feltételinktől eltérően az alábbi egyedi lemondási feltételek vonatkoznak
Lemondás esetén az alábbi költség fizetendő a teljes részvételi díj százalékában kifejezve:
Az utazás megkezdése előtti
60 napig kötbérmentes
59-41 napig a befizetett előleg 20%
40-30 napig 40%
29-20 napig 70%
20 napon belül 100%